top of page
Ontdek Yoga bedrijf

ONTDEK DE KRACHT VAN YOGA VOOR JE BEDRIJF

De druk op de werkvloer is groot en het tempo ligt hoog. Stress hoort erbij en is nodig om uitdagingen aan te gaan, productief te zijn en gemotiveerd te blijven. Zo behaal je resultaten en groei je als bedrijf. Maar stress maakt ook ziek. Sterker nog, 36% van werkgerelateerd verzuim ontstaat door werkstress! We hebben het dan over aanhoudende stress waardoor er geen ruimte is voor herstel. En herstel is juist wat zo belangrijk is. Dat zorgt ervoor dat je weer een stressvolle situatie aankan! En die situatie komt, dat is onvermijdelijk. Dus welke tools bied jij jouw werknemers zodat zij zich in balans voelen? Dat zij met energie de volgende deadline halen? Dat onnodige fouten worden vermeden? En dat zij zich geïnspireerd voelen om dag in en dag uit weer naar het werk komen? 

 

Hier kan Yoga wat voor je betekenen. Ontdek wat de kracht van Yoga kan zijn bij het tegengaan van werkgerelateerd verzuim en een geïnspireerde en productieve werksfeer.

stone-316225_1280_edited.png

Verheldert de geest

Verhoogt de creativiteit

Verbetert de focus

Helpt te ontstressen

Verbetert het immuunsysteem

Verlaagt de bloeddruk

Verhoogt de productiviteit

Verbetering algehele tevredenheid

Bedrijven die u voorgingen: 

Schermafbeelding 2022-03-31 om 11.24.44.png
Schermafbeelding 2022-03-31 om 11.25.09.png
Schermafbeelding 2022-03-31 om 11.26.52.png
Schermafbeelding 2022-03-31 om 11.32.26.png
Aanbod Zakelijk

WORKSHOP

Een eenmalige workshop in de studio

Leuk als personeels- of afdelingsuitje! Eventueel te combineren met massage, klankmeditatie, een wandeling en/of brunch of high tea (tegen meerprijs). 

 • 60 minuten

 • Max. 6 personen

 • Extra persoon €15 (t/m 16 personen)

 • In de studio incl. alle yogabenodigdheden

 vanaf €95 excl.

Beige Brown Simple Illustrated Business Autumn Sale Promotional Flyer-80.png
yoga Pose

ONLINE YOGA

Gemak dient de mens

Denk aan yoga om de werkdag te beginnen, rond lunchtijd of als afsluiter van de werkdag. Even inloggen op kantoor of vanuit huis en beginnen maar.

 • 30 minuten

 • Max. 15 personen (gaat het om een grotere groep? Samen komen we er wel uit.)

 • Pakket 6 lessen: €65 ex. per les        |          Pakket 12 lessen: €55 ex.per les

 vanaf €55 excl.

STUDIOPAKKET

Er even uit betekent ook echt er even uit 

Haal je personeel uit de werkmodus om het maximale uit ze te kunnen halen. Met hernieuwde energie beginnen of eindigen ze de werkdag. Dit is goud!

 • 60 minuten

 • Maximaal 16 personen

 • In de studio inclusief alle yogabenodigdheden

 • Pakket 6 lessen: €75 ex. per les (t/m 5 pers., extra persoon €13 ex. per les)

 • Pakket 12 lessen: €70 ex. per les (t/m 5 pers., extra persoon €11 ex. per les)

 vanaf €70 excl.

Beige Brown Simple Illustrated Business Autumn Sale Promotional Flyer-98.png
FISCAAL VOORDEEL BEDRIJFSYOGA
De overheid stimuleert bedrijven om te investeren in vitale medewerkers. Bedrijven komen daarom in aanmerking voor de werkkostenregeling (WKR) en arbovoorziening.
WERKKOSTENREGELING 
Via de WKR kan de werkgever tot 1,7% van de fiscale loonsom besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. Dit wordt ook wel de vrije ruimte genoemd waar bedrijfsyoga ook onder valt. Wellicht is het dan voor jou als werkgever mogelijk om de lessen kostenneutraal aan te schaffen.
ARBOVOORZIENING

De arbovoorziening stimuleert om te investeren in de veiligheid en gezondheid van medewerkers. Invulling is breed, van veiligheidsschoenen tot aan een vitaliteitsprogramma, dit valt allemaal onder de arbovoorziening. Het voordeel is dat alle kosten onbelast blijven en vallen ook niet onder de vrije ruimte. Bedrijfsyoga kan hier ook onder vallen, maar er zijn wel een aantal voorwaarden: 

 • Het bedrijf heeft een arboplan 

 • Bedrijfsyoga is onderdeel van het arboplan

 • Bedrijfsyoga vindt onder werktijd plaats

 • De kosten voor bedrijfsyoga worden niet doorbelast aan de werknemer

Yogastijlen zakelijk

YOGASTIJLEN

HATHA YOGA

Hatha Yoga betekent evenwicht tussen tegengestelden. Het is gericht op de Zon energie en de Maan energie. Oftewel binnen een les gaat het om inspanning, wilskracht, grenzen verleggen en uitdaging aan de ene kant en om overgave, acceptatie, verbinding, ontspanning en gevoel aan de andere kant. Het gaat om een balans van deze energieën. De houdingen binnen een Hatha les worden langer aangehouden zodat je ze echt ervaart. Het vergt concentratie, doorzettingsvermogen, acceptatie en bewustwording. 

Voor wie: iedereen, maar voornamelijk voor mensen die veel zitten of eenzelfde handeling veelvuldig uitvoeren.

Kleding: comfortabele kleding. 

STOEL YOGA

Dit is een zeer toegankelijke yogavorm. De houdingen worden op en rond de stoel uitgevoerd. Desalniettemin zul je jouw energie weer voelen stromen. We houden hier het Hatha principe aan waarbij je langer in de houding blijft zodat je de ruimte hebt om naar binnen te keren. Met hernieuwde energie en met een helderder hoofd kan er weer werk worden verzet.  

Voor wie: iedereen.

Kleding: kan eventueel in je werkkleding.

RESTORATIVE YOGA

Restorative Yoga is een fijne ontspannende yogastijl, waarbij je met hulpmiddelen in de houding komt. De focus ligt hier niet op inspanning (spieren activeren), maar op lichamelijk, geestelijk en emotioneel herstel door middel van ontspanning. Doordat je 5 tot 10 minuten in een houding ligt, ga je voorbij het lichaam en wordt je geconfronteerd met de diepere lagen van jouw bestaan om zo bij die oase van rust te komen. 

Voor wie: voor iedereen, maar voornamelijk voor personen die gespannen zijn en mensen die als een kip zonder kop rondrennen. Het helpt hen juist om weer terug in balans te komen.

Kleding: comfortabele kleding.

YIN YOGA

Yin Yoga richt zich op pure overgave waarbij inspanning wordt vermeden. Het gaat juist om het versoepelen van bindweefsel en gewrichten en het rekken van dieper liggende spieren. De posities worden 3 tot 5 minuten vastgehouden. Loslaten van mentale en fysieke spanningen maken deze vorm van yoga ontspannen en zacht. 

Voor wie: voor iedereen, maar voornamelijk voor personen die gespannen zijn en mensen die als een kip zonder kop rondrennen. Het helpt hen juist om weer terug in balans te komen.

Kleding: comfortabele kleding.

Yoga pilaren

"Balance in the body is the foundation for balance in life."

B.K.S. IYENGAR

YOGA PILAREN

YOGA PIJLERS

LICHAAM

Binnen de les worden verschillende lichaamshoudingen aangenomen. Afhankelijk van de yogastijl, kan dit een krachtige (versterken), verlengende (leniger worden) of een zachte houding (ontspannen) zijn. Het doel is om de energie weer door het hele lichaam te laten stromen en bewust te worden van het lichaam. De voordelen van het beoefenen van de houdingen zijn o.a.:

 • het verbetert de houding

 • het vermindert lichamelijke klachten (denk aan RSI-klachten, vastzittende schouders, etc.)

YOGA PIJLERS

ADEMHALING

Tijdens de les wordt er aandacht besteedt aan ademen. Doordat de ademhaling een automatisch proces is, wordt het als vanzelfsprekend ervaren. Maar de ademhaling kan je enorm veel vertellen. Daarom gaan we leren luisteren binnen een les en worden er handvatten aangereikt om gezond adem te halen. Want de ademhaling heeft direct invloed op de gezondheid. De voordelen van ademhalingsoefeningen zijn o.a.:

 • het verbetert het immuunsysteem (denk aan vermindering van hoofdpijn, druk op borst, benauwdheid) 

 • het maakt rustiger (doordat je rustig en diep gaat ademen is er tijd voor herstel)

 • het creëert ruimte in het hoofd (er komt meer zuurstof bij je hersenen)

 

YOGA PIJLERS

MEDITATIE

De overaanwezige geest waarvan we vaak niet door hebben dat deze grotendeels van de tijd aan het roer zit, betrekken we ook in de les. De onafgebroken gedachtenstroom heeft veel invloed op hoe we onszelf zien en hoe we ons voelen, maar ook hoe we anderen bekijken en hoe we ons daarbij voelen. Door bewust te worden van de gedachtenstroom kunnen patronen worden doorbroken en ontstaat er meer ruimte voor nieuwe ideeën. Andere voordelen zijn:

 • het maakt gelukkiger (betekent ook meer tevredenheid op de werkvloer) 

 • het verbetert focus en concentratie 

YOGA PIJLERS

ONTSPANNING

Een deel van de les gaat ook uit naar gerichte ontspanning. Het lijkt zo gemakkelijk, maar het blijkt vaak een lastig onderdeel. Ongemerkt blijven we onze spieren aanspannen en zijn we alweer aan het nadenken over het volgende overleg of het werk dat nog op je bureau ligt. Daarom word je begeleid in het ontspannen om zo alles even te kunnen loslaten en je over te geven aan de rust. Voordelen van ontspanning zijn:

 • het activeert het herstelproces waardoor je meer in balans komt 

 • het geeft meer energie

bottom of page