top of page
Voordelen Yoga

ERVAAR YOGA

Bij Yoga Shala Mayura vind je balans, harmonie en vernieuwde energie te midden van de alledaagse hectiek. Op een prachtige, serene locatie ervaar je de voordelen van het beoefenen van Yoga. De Yogi's weten het al eeuwenlang, de wetenschap bevestigt het, en nu is het tijd dat jij het gaat ondervinden.

Nederige Yoga houding

Verbeter je balans

Word lenig en soepel

Vind rust en kalmte

Word krachtiger

Verbeter je focus

Word bewuster

"Yoga is the journey from the Self, through the Self, to the Self."

THE BHAGAVAD GITA

GROEPSLESSEN

REGULIERE LESSEN

 • Beoefen yoga in een yogastudio 

 • Persoonlijke aandacht

 • Gevarieerd rooster met verschillende yogamethodes

 • Kies het lidmaatschap dat bij jou past

 • Schrijf je gemakkelijk in (en uit) voor een les via Momoyoga

 

 

* Algemene voorwaarden zijn van toepassing en kunnen worden nagelezen op www.yogashalamayura.nl

Maak kennis met Yoga

 • Een proefles kun je eenmalig aanschaffen.

 • Dit is alleen voor diegene die nog niet eerder een yogales bij Mayura hebben gevolgd.

 • Eenmaal een proefles aangeschaft, kun je deze binnen een maand gebruiken.

 • Schrijf je in voor een les via Momoyoga.

€10

PRAKTISCHE INFORMATIE

ALGEMENE VOORWAARDEN

 • Mayura geeft ca. 45 weken per jaar les. Over het algemeen zijn er lesvrije weken rond de kerst en in de zomer. Andere vrije weken worden aangekondigd.

 • Geef gezondheidsklachten en blessures voorafgaand aan de les door. Raadpleeg bij bijzondere klachten eerst de huisarts.

 • Kom op tijd om je rustig te kunnen voorbereiden. Zodra de les begint, gaat de deur op slot. Je wordt dan niet meer binnengelaten.

 • Draag kleding waarin je gemakkelijk beweegt, en waarin enkels en knieën zichtbaar zijn (legging o.i.d.).

 • Gebruik minimaal een uur voor de les geen (zware) maaltijd (bij voorkeur niet eten zo’n 2 uur voor de les).

 • Mobiele telefoon uit.

Deelname aan de yogalessen, betekent dat je akkoord gaat met de Algemene Voorwaarden van Mayura. Ze zijn volledig na te lezen op deze website alsook op Momoyoga. De belangrijkste punten:

 • Ben je verhinderd om de les te volgen? Je kunt je tot 3 uur voorafgaand de les uitschrijven voor de les. De rit wordt teruggeboekt naar je account. Meld je je binnen 3 uur af, dan ben je helaas de rit kwijt. 

 • Ongebruikte ritten vervallen wanneer de geldigheid van  het lidmaatschap of de kaart afloopt. 

 • Heb je een doorlopend maandlidmaatschap, dan kun je na 4 maanden je lidmaatschap opzeggen. Houd rekening met een maand opzegtermijn. 

 • Lidmaatschappen kunnen niet worden bevroren of gestaakt.

 • Mocht er sprake zijn van een lesvrije week in jouw lidmaatschap, dan wordt hier je lidmaatschap op aangepast.

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR HET MAANDLIDMAATSCHAP

 • Koop je een lidmaatschap en laat je die pas later ingaan? Het bedrag voor de eerste maand wordt alsnog afgeschreven. Het bedrag voor de tweede maand zal pas t.z.t. worden afgeschreven. 

 • Je kunt geen lessen meenemen of inhalen met een doorlopend lidmaatschap. Neem dat mee in je overweging en  planning.

 • Als het niet lukt om een les in te plannen bij het maandlidmaatschap van 1 keer per week, dan kan dat aan jouw startdatum liggen. Als deze midden in de week ligt, dan loopt je week van die dag tot die dag dee week erop, bijv. woensdag tot woensdag. Dus mocht je in de ene week op een woensdag mee willen doen en de week erna op maandag, dan valt dit nog in dezelfde week en zal dat niet lukken. Je nieuwe start week namelijk pas op woensdag. Wil je dit niet op deze manier, dan is het het beste om je lidmaatschap op een maandag in te laten gaan.

prive lessen

PRIVÉ LESSEN

 • Yoga op maat afgestemd op jouw behoefte, wensen en proces

 • Kies uit individuele of duo lessen 

 • Matten en probs worden verzorgd

 • Keuze uit 60 minuten of 75 minuten yogales

* Algemene voorwaarden zijn van toepassing en kunnen worden nagelezen op www.yogashalamayura.nl

INDIVIDUEEL

€55 | €65

Neem nu contact met me op

DUO

€65 | €75

Neem nu contact met me op

EXTRA PERS.

€15

Neem nu contact met me op

Mijn eerste kennismaking met yoga was bij de lessen van Sanne. Wat een uitdagende lessen met een fijne lerares. Sanne is yoga, ademt yoga en accepteert ieder die tijdens haar lessen zijn best doet om mee te komen. 

Ginette

Zwanger
Pregnant Yoga_edited.jpg

PRE- en POSTNATALE YOGA FLOW 
o.b.v. Janneke Lourens

Hoe wonderlijk is het dat jouw lichaam de tempel is voor jouw kleine spruit. Neem daarom in deze bijzondere periode de tijd om bewust te worden van jouw veranderende lichaam en tot rust te komen. Tijdens deze les zal de nadruk liggen op het beoefenen van yoga op een ontspannen manier. Je kunt denken aan het lichaam zacht strekken en licht versterken in combinatie met meditaties en ademhalingsoefeningen die je kalmeren. Daarnaast zal je bewust stilstaan bij de connectie met je kindje. Genieten van het leven dat in je groeit en je zwangerschap omarmen.

 

Deze les is dus voor jou, als je:

 • behoefte hebt aan ontspanning en rust tijdens de zwangerschap

 • wilt (blijven) bewegen tijdens je zwangerschap

 • je lichaam sterk wilt houden

 • de connectie met je kindje wilt aangaan en wilt versterken

 • yoga wilt doen met andere zwangere vrouwen

 • weer je yogabeoefening op wilt pakken na de bevalling om je lichaam te versterken alvorens door te stromen naar de reguliere lessen

Als yoga nieuw voor je is, dan is het raadzaam om te wachten tot je tweede trimester voordat je deelneemt aan een yogales, ook aan deze specifieke les. Als je al regelmatig yoga beoefende voordat je zwanger werd en je wilt dit tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap doen, overleg dan eerst met ons. Zwanger zijn is een veranderende en natuurlijke toestand van een vrouw. Het lichaam verandert elke dag, dus het is bijzonder belangrijk om te luisteren en contact te houden met je lichaam.

Dit is géén cursus zwangerschapsyoga en dit zijn géén lessen waarbij de partner meekomt en waar je perstechnieken of weeën-opvangtechnieken leert. 

* Algemene voorwaarden zijn van toepassing en kunnen worden nagelezen op www.yogashalamayura.nl

Aangeboden Yogastijlen

BEKIJK MOMOYOGA VOOR EEN VOLLEDIG OVERZICHT VAN LESSEN, RETRAITES, WORKSHOPS EN TRAININGEN EN RESERVEER JE PLEKJE

YOGASTIJLEN

>>
>>

HATHA YOGA

Hatha Yoga betekent evenwicht tussen tegengestelden. Het is gericht op de Zon energie en de Maan energie. Oftewel binnen een les gaat het om inspanning, wilskracht, grenzen verleggen en uitdaging aan de ene kant en om overgave, acceptatie, verbinding, ontspanning en gevoel aan de andere kant. Het gaat om eenbalans van deze energieën. De houdingen binnen een Hatha les worden langer aangehouden zodat je ze echt ervaart. Het vergt concentratie, acceptatie, bewustwording. 

 

IYENGAR PRINCIPES

Binnen mijn lessen, is er ook aandacht voor techniek en wordt er gebruik gemaakt van hulpmiddelen. Dit zijn principes vanuit de Iyengar Yoga. Het helpt je niet alleen om blessures te voorkomen, maar het helpt je ook om verbinding te voelen met jezelf en alles om je heen. B.K.S. Iyengar vergelijkt het lichaam met een boog en de asana met een pijl. Het doel is je ziel. Om succesvol een pijl te kunnen afschieten, heb je techniek nodig (juiste belijning van het lichaam), breng je je gehele aandacht naar de pijl en de boog (je zintuigen zijn niet naar buiten gericht, maar bij de asana en je lichaam), is je geest geconcentreerd (je dwaalt niet af) en heb je het juiste doel voor ogen (je intentie is gericht op je ziel). Iyengar zegt dat dan pas je verbonden zal voelen met alles om je heen. 

RESTORATIVE YOGA

Restorative Yoga is een fijne ontspannende yogastijl, waarbij je met hulpmiddelen in de houding komt. De focus ligt hier niet op inspanning (spieren activeren), maar op lichamelijk, geestelijk en emotioneel herstel door middel van ontspanning. Doordat je 5 tot 10 minuten in een houding ligt, ga je voorbij het lichaam en wordt je geconfronteerd met de diepere lagen van jouw bestaan om zo bij die oase van rust te komen. 

YIN YOGA

Yin Yoga richt zich op pure overgave waarbij inspanning wordt vermeden. Het gaat juist om het versoepelen van bindweefsel en gewrichten en het rekken van dieper liggende spieren. De posities worden 3 tot 5 minuten vastgehouden. Loslaten van mentale en fysieke spanningen maken deze vorm van yoga ontspannen en zacht. 

YOGA NIDRA

 Yoga Nidra is een eeuwenoude techniek om tot de diepste staat van bewuste ontspanning te komen. De moeilijkheid zit in het loslaten van gedachten en controle. Er is geen inspanning, alleen maar ontspanning. Je manouvreert jezelf niet in verschillende houdingen, maar je ligt de hele sessie op je rug met je ogen dicht. Het is uitermate goed voor diegene die zichzelf kwijt zijn, moeite hebben met loslaten, slaapproblemen ervaren of zich angstig voelen. 

bottom of page