top of page
Voordelen Yoga

ERVAAR DEZE EEUWENOUDE TRADITIE

Beige Brown Simple Illustrated Business Autumn Sale Promotional Flyer-21.png

Bij Yoga Shala Mayura vind je balans, harmonie en vernieuwde energie te midden van de alledaagse hectiek. Op een prachtige, serene locatie ervaar je de voordelen van het beoefenen van Yoga. De Yogi's weten het al eeuwenlang, de wetenschap bevestigt het, en nu is het tijd dat jij het gaat ondervinden.

Nederige Yoga houding

Verbeter je balans

Word lenig en soepel

Vind rust en kalmte

Word krachtiger

Verbeter je focus

Word bewuster

GROEPSLESSEN

"Yoga is the journey from the Self, through the Self, to the Self."

THE BHAGAVAD GITA

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Mijn eerste kennismaking met yoga was bij de lessen van Sanne. Wat een uitdagende lessen met een fijne lerares. Sanne is yoga, ademt yoga en accepteert ieder die tijdens haar lessen zijn best doet om mee te komen. 

Ginette

YOGASTIJLEN

HATHA YOGA

Hatha Yoga betekent evenwicht tussen tegengestelden. Het is gericht op de Zon energie en de Maan energie. Oftewel binnen een les gaat het om inspanning, wilskracht, grenzen verleggen en uitdaging aan de ene kant en om overgave, acceptatie, verbinding, ontspanning en gevoel aan de andere kant. Het gaat om eenbalans van deze energieën. De houdingen binnen een Hatha les worden langer aangehouden zodat je ze echt ervaart. Het vergt concentratie, acceptatie, bewustwording. 

 

IYENGAR PRINCIPES

Binnen mijn lessen, is er ook aandacht voor techniek en wordt er gebruik gemaakt van hulpmiddelen. Dit zijn principes vanuit de Iyengar Yoga. Het helpt je niet alleen om blessures te voorkomen, maar het helpt je ook om verbinding te voelen met jezelf en alles om je heen. B.K.S. Iyengar vergelijkt het lichaam met een boog en de asana met een pijl. Het doel is je ziel. Om succesvol een pijl te kunnen afschieten, heb je techniek nodig (juiste belijning van het lichaam), breng je je gehele aandacht naar de pijl en de boog (je zintuigen zijn niet naar buiten gericht, maar bij de asana en je lichaam), is je geest geconcentreerd (je dwaalt niet af) en heb je het juiste doel voor ogen (je intentie is gericht op je ziel). Iyengar zegt dat dan pas je verbonden zal voelen met alles om je heen. 

RESTORATIVE YOGA

Restorative Yoga is een fijne ontspannende yogastijl, waarbij je met hulpmiddelen in de houding komt. De focus ligt hier niet op inspanning (spieren activeren), maar op lichamelijk, geestelijk en emotioneel herstel door middel van ontspanning. Doordat je 5 tot 10 minuten in een houding ligt, ga je voorbij het lichaam en wordt je geconfronteerd met de diepere lagen van jouw bestaan om zo bij die oase van rust te komen. 

YIN YOGA

Yin Yoga richt zich op pure overgave waarbij inspanning wordt vermeden. Het gaat juist om het versoepelen van bindweefsel en gewrichten en het rekken van dieper liggende spieren. De posities worden 3 tot 5 minuten vastgehouden. Loslaten van mentale en fysieke spanningen maken deze vorm van yoga ontspannen en zacht. 

YOGA NIDRA

 Yoga Nidra is een eeuwenoude techniek om tot de diepste staat van bewuste ontspanning te komen. De moeilijkheid zit in het loslaten van gedachten en controle. Er is geen inspanning, alleen maar ontspanning. Je manouvreert jezelf niet in verschillende houdingen, maar je ligt de hele sessie op je rug met je ogen dicht. Het is uitermate goed voor diegene die zichzelf kwijt zijn, moeite hebben met loslaten, slaapproblemen ervaren of zich angstig voelen. 

bottom of page