top of page
1 Logo goud trans beeldmerk.png

VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ)

 

Klik hier voor vragen over Momoyoga en Zoom

 

IS YOGA IETS VOOR MIJ?
Als je je afvraagt of je wel lenig genoeg bent, er jong genoeg voor bent, fit genoeg voor bent, etc. het antwoord is: JA, yoga is ook iets voor jou. Zoals het voor alle nieuwe ervaringen geldt, is ook yoga voor een eerste keer beoefenen even wennen. Geef het een kans en ervaar de voordelen ervan (na één of meerdere lessen).

WELKE VORM YOGA PAST BIJ MIJ?
Dit is voor iedereen verschillend, en is het mede afhankelijk van je ervaring met yoga, je fysieke capaciteiten en je persoonlijke voorkeuren. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je aan yoga zou willen doen. Vraag jezelf eens af wat jouw reden is om yoga te (gaan) beoefenen. Het belangrijkste is dat je een yogastijl zoekt die op jouw wensen en behoeften aansluit. Op internet kun je veel informatie vinden over de verschillende soorten.

WAAROM ZOU IK YOGA BEOEFENEN?
Er worden veel voordelen aan yoga toegeschreven, zoals meer lichaamsbewustzijn, innerlijke rust, meer flexibiliteit, stressvermindering en een verbeterde ademhaling. Maar uiteindelijk gaat het er om wat jij zelf ervaart.

KAN IEDEREEN YOGA BEOEFENEN?
Absoluut! Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, hoe goed je conditie is of hoe lenig je bent. Bij yoga gaat het erom dat je je lichaam, je gevoelens, je gedachten en je grenzen gaat onderzoeken en ontdekken. Het draait hierbij dus alleen maar om jezelf. Het gaat niet om presteren ("Eens kijken of ik ook zo diep kan als zij" / "Ik wil niet als eerste uit de houding komen"), maar juist respecteren waar je nu op dit moment staat.

WAT VOOR KLEREN TREK IK AAN?
Je kunt het beste (sport)kleding aan trekken die niet knelt en die je niet belemmert bij het bewegen. Yoga doe je op je blote voeten. Bij de eindontspanning is het prettig om – indien nodig – wat extra’s aan te kunnen trekken om warm te blijven, zoals een paar sokken of een warme trui.

HOE VAAK MAG IK EEN LES VOLGEN?
Zo vaak als je wilt. Afhankelijk van je wensen is het voor jou wellicht genoeg op één keer in de week naar een les te gaan, maar je kunt ook meerdere keren in de week een yogales volgen.

HOE ZIET EEN LES ERUIT? WAT KAN IK VERWACHTEN?
Een les duurt 75 minuten waarbij aandacht is voor fysieke houdingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama), concentratie-oefeningen (meditatie) en ontspanningsoefeningen.

KAN IK ETEN EN DRINKEN VOOR DE LES?
Veel oefeningen zijn niet prettig met een volle maag, dus probeer voor de les niet te veel te eten. Water drinken kun je het beste voor of na de les doen.

MOET IK NOG IETS MEENEMEN NAAR DE LES?

Het is belangrijk dat je het gemakkelijk en comfortabel voor jezelf maakt zodat je kunnen concentreren op de oefening. Daarom staat het je vrij om een meditatiekussen (die zijn er niet in de studio), jouw yogamat (natuurlijk mag je ook een mat van de studio gebruiken) en/of blokken (aanwezig in de studio) mee te nemen. Vaak schaffen mensen een yogamat aan vanuit hygiene-overwegingen. Ook is het goed om een extra dekentje, vest en een paar warme sokken mee te nemen voor de ontspanningsoefening.

VRAGEN OVER MOMOYOGA EN ZOOM

IK HEB EEN WELKOMSTMAIL ONTVANGEN OM MIJN ACCOUNT OP MOMOYOGA TE ACTIVEREN, HOE DOE IK DAT? 

Bekijk deze korte video. 

IK HEB NOG GEEN ACCOUNT BIJ MOMOYOGA, HOE MAAK IK ER ÉÉN AAN? 

Bekijk deze korte video. 

HOE LEES IK HET ROOSTER OP MOMOYOGA?

Bekijk deze korte video. 

IK HEB EEN FLEX YOGI LIDMAATSCHAP EN IK WIL MIJN INSCHRIJVEN VOOR LESSEN. HOE KAN IK DAT DOEN?

Bekijk deze korte video. 

HOE KAN IK ACHTERHALEN HOEVEEL RITTEN IK NOG OVER HEB? 

Bekijk deze korte video. 

HOE WERKT DE WACHTLIJST VOOR EEN LES? 

Bekijk deze korte video. 

HOE SCHRIJF IK ME IN OF UIT VOOR EEN ONLINE LES? 

Bekijk deze korte video of deze uitgebreidere video als je meer hulp wil. 

VOOR WELKE LESSEN HEB IK ME ALLEMAAL INGESCHREVEN? 

Bekijk deze korte video.

HOE LOG IK IN VOOR DE ONLINE LES?

Bekijk deze korte video. 

HOE LOG IK IN VOOR DE ONLINE LES ZONDER DE LINK?

Bekijk deze korte video.

IK HOOR JE NIET OP ZOOM, HOE VERANDER IK DAT? 

Ga naar 2m15s van deze korte video voor de uitleg hiervan.

OP ZOOM ZIE IK ALLE DEELNEMERS, MAAR IK WIL ALLEEN JOU ZIEN. HOE VERANDER IK DAT? 

Ga naar 2m40s van deze korte video voor de uitleg hiervan. 

green-and-blue-peacock-feather-674010_ed
Momoyoga en Zoom vragen
bottom of page