top of page
green-and-blue-peacock-feather-674010_ed

VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ)
 
 

WAT IS YOGA EN WAAR KOMT HET VANDAAN?

Yoga is een eeuwenoude praktijk die zijn oorsprong vindt in India. Het omvat fysieke houdingen, ademhalingsoefeningen, meditatie en ethische richtlijnen om balans en harmonie in lichaam, geest en ziel te bevorderen. 

IS YOGA IETS VOOR MIJ?
Als je je afvraagt of je wel lenig genoeg bent, er jong genoeg voor bent, fit genoeg voor bent, etc. het antwoord is: JA, yoga is ook iets voor jou. Zoals het voor alle nieuwe ervaringen geldt, is ook yoga voor een eerste keer beoefenen even wennen. Geef het een kans en ervaar de voordelen ervan (na één of meerdere lessen).

WELKE YOGASTIJL PAST BIJ MIJ?
Dit is voor iedereen verschillend, en is daarnaast afhankelijk van je ervaring met yoga, je fysieke capaciteiten en je persoonlijke voorkeuren. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je yoga zou willen beoefenen. Vraag jezelf eens af wat jouw reden is om yoga te (gaan) beoefenen. Het belangrijkste is dat je een yogastijl zoekt die op jouw wensen en behoeften aansluit. 

WAAROM ZOU IK YOGA BEOEFENEN?
Er worden veel voordelen aan yoga toegeschreven, zoals meer lichaamsbewustzijn, mentale helderheid, innerlijke rust, meer flexibiliteit, stressvermindering en een verbeterde ademhaling. Maar uiteindelijk gaat het er om wat jij zelf ervaart.

KAN IK YOGA BEOEFENEN ALS IK NIET LENIG BEN?

Absoluut. Tijdens de lessen wordt er gebruik gemaakt van yoga-props die kunnen helpen om beter of dieper in een houding te kunnen komen. Daarnaast zul je met consistente yogabeoefening geleidelijk aan meer flexibiliteit opbouwen. 

bottom of page